Kurz Barista Professional

Baristický kurz Vám představí kávu od jejího úplného začátku, tedy od zrna až po finální šálek lahodného espressa.




Kurz Barista Professional se koná v jedné z největších firemních škol kávy Segafredo v malém počtu osob a je určen jak profesionálům z oblasti gastronomie, tak všem milovníkům kávy z řad veřejnosti. Je veden profesionálním, certifikovaným baristou.

Budete mít k dispozici  profesionální dvoupákové kávovary, kávomlýnky, dostatečné množství kávy a jiných pomůcek potřebných k jejich práci.

V průběhu odborného, certifikovaného kurzu se dozvíte vše potřebné a odnesete si spoustu rad a tipů, jak připravit skvělou kávu.


Obsah Kurzu:


Teoretická část:

  •   káva jako rostlina
  •   historie kávy
  •   charakteristika kávy a její druhy
  •   pěstování kávy
  •   zpracování kávy
  •   pražení a balení kávy
  •   práce baristy pravidla, zásady
  •   úloha a povinnosti baristy
  •   správná příprava kávy
  •   co je to espresso a jeho charakteristiky
  •   kávové speciality - receptury


Praktická část:

  •   seřízení mlýnku
  •   ovládání kávovaru a jejiho principy
  •   správná příprava espressa
  •   pěnění mléka, tvoření mléčné emulze
  •   příprava kapučína a jiných kávových specialit
  •   péče a čistění kávové technologie


Závěrem obdrží absolvent certifikát o absolvování kurzu.

Kurz trvá od 10:00 hod do cca 17:00 hod.

Počet účastníků:  8 -10 osob

Cena: 2 900,- Kč s DPH

Přihlašte se zde

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Potvrzením s použitím souhlasíte. V pořádku Další informace