Škola kávy Segafredo

Největší firemní kávovou školu společnosti Segafredo Zanetti absolvovalo již 2 500 účastníků

Praha 21. července 2014 -Společnost Segafredo Zanetti CR, přední dodavatel italské kávy pro gastronomii a maloobchodní síť v České republice, provozuje od roku 2006 Scuola di barista - největší firemní kávovou školu u nás. Za osm let prošlo kávovou školou již dva a půl tisíce absolventů.

Cílem Scuola di Barista společnosti Segafredo Zanetti CR je zvýšení dovednosti personálu gastronomických zařízení ve správné přípravě italské kávy. Jedná se o celodenní praktické cvičení, ve kterém se účastníci učí vše od úplných základů až po velmi populární latte art. Školu kávy navštěvuje především personál gastronomických provozů, ale také "kávoví nadšenci" z řad laické veřejnosti.

"Dobrou kávu tvoří několik zásadních věcí - kvalitní kávová směs, špičkový kávovar a především lidský faktor, a ten je právě často nejslabším článkem celého řetězce, neboť až 70 % úspěchu spočívá v lidské ruce. Nejedná se přitom o žádnou magii, ale zautomatizovaní správných postupů a cvik získaný přípravou desítek tréninkových nápojů. V naší škole kávy na praktickou výuku klademe hlavní důraz," říká Miroslav Splavec, trenér baristů kávové školy Segafredo.

Účastníci kurzu se naučí, jak rychle a efektivně připravit mléčnou pěnu, jak správně skladovat kávovou směs či zásady péče o kávovar. Samozřejmě si vyzkouší připravit nejrůznější varianty kávových nápojů, pomyslnou třešničkou každého kurzu je výuka "kreslení" do mléčné pěny tzv. latte art.

Přestože škola kávy je určena především pro profesionály, vítáni jsou i účastníci z řad laiků, kteří kávu milují a chtějí získat znalosti a dovednosti k její správné přípravě.

-Konec-



 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Potvrzením s použitím souhlasíte. V pořádku Další informace