Správné espresso

Espresso se připravuje způsobem, který nejvíce vyzdvihne chuť a aroma kávy. Příprava dobrého espressa je skutečně umění. Řiďte se následujícími pravidly:

 

1) Kvalita vody:

Kvalita vody má výrazný vliv na kvalitu kávy. Je to zásadní věc pro přípravu espressa. Voda musí projít  správnou úpravou ve změkčovači. Teprve potom káva získává na síle a zároveň se chrání součástky kávovaru, neukládá se v něm vápník. 

2) Správné dávkování:

Optimální dávkování na jeden šálek činí minimálně 7 gramů kávy.

3) Správná příprava:

Optimální množství správně namleté kávy nadávkujte do páky a kávu přiměřeně stlačte. Před nandáním páky z hlavy kávovaru odpusťte přehřátou vodu. Nasaďte páku do hlavy kávovaru a okamžitě začněte kávu presovat!

 

4) Správná doba přípravy:

Správné italské espresso musí téci stejnoměrně a plynule po dobu cca 20 vteřin. Pokud teče příliš rychle, musíte zjemnit mletí.Vyvarujte se přípravy velkého českého espressa, jelikož se do kávy dostávají třísloviny, které zatěžují organismus. Cílem je káva plná olejnatých aromatických látek.

 

5) Důsledná péče:

Použitou kávu vysypte do odpadní nádoby. Více o péči kávovaru se dozvíte v sekci Káva - Pro gastronomii - Lidská ruka.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Potvrzením s použitím souhlasíte. V pořádku Další informace