Pěstování

Příběh chutného šálku kávy Segafredo začíná na kávových plantážích. Kávovníky, které vyžadují teplejší a stálejší klimatické podmínky, jsou pěstovány výhradně v oblastech okolo rovníku.

Kávovníková semena klíčí během 3-4 týdnů. 

Předpěstování kávovníků probíhá v tzv. kávovníkových školkách. Po uplynutí cca 6 měsíců jsou přesazeny na plantáže.


Drobné bílé květy kávovníků, které po 3 dnech odkvétají, se podobají jasmínu, dokonce i jasmínově voní. Z nich postupně rostou plody, které se nazývají kávové třešně. Vzrostlé keře pak kvetou i několikrát do roka.

Na keřích kávovníku mohou být současně jak květy, tak zralé i nezralé plody. První úrody se však pěstitel dočká až po 3-4 letech od vysazení, záleží na odrůdě rostliny.

Kávovník dosahuje ve volné přírodě výšky cca 10 m. Na plantážích jsou kávovníky kultivovány a zastřihovány do výšky cca 2-3 m a to z důvodu zajištění lepší peče o ně a následné slizně.




Chuť kávy závisí na prostředí, v jakém byla vypěstována.

Kávovník si můžeme vypěstovat i doma a když se zadaří, tak můžeme i sklízet kávové třešně.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Potvrzením s použitím souhlasíte. V pořádku Další informace