Jak vypěstovat kávovník doma

Jak pěstovat kávovník v domácích podmínkách

Nejprve je třeba od někoho získat, případně koupit, kávová zrna, která nejsou zbavena slupek podporujících klíčení.


  • Umístění: nejlépe na jižní stranu bytu k oknu (pozor! nemá rád průvan)
  • Teplota: kolem 22 °C
  • Zálivka: nejlépe dešťovou vodou pokojové teploty. Kávovník zalévejte až ve chvíli, kdy mu vadnou listy. Ne dříve! Vodu nechte prolít až do misky a po uplynutí cca 1/2 hodiny, přebytečnou vodu slijte. Doporučuje se do vody přidávat hnojivo pro jeho lepší růst. V době vegetačního klidu, cca listopad až leden, je lepší kávovník nehnojit.


My pěstujeme kávovníky v prostorách naší Škola kávy Segafredo. Po sklizni jsou u nás semínka k mání ;-).


Přesazování kávovníku

Kávovník přesazujeme cca 1-2x ročně, nejlépe v době, kdy neroste.

Zemina:

  • 2 díly rašeliny
  • 1 díl kompostu
  • 1 díl písku

Průměr květináče volte vždy o cca 2-3 cm větší oproti původní velikosti.

Při přesazování narušte kořenový bal, na dno květináče nasypte 2 cm zeminy, vložte kořenový bal a obsypte zbytkem zeminy.




  • Květ kávovníku je podobný jasmínu a jasmínově také voní. 
  • Růst kávové třešně. 
  • Zralá kávová třešeň. 
  • Kávová zrna po vyloupnutí z kávové třešně.  
  • Klíčení kávového zrna, doba cca 1,5 měsíce od jeho zasazení. 
  • Doba cca 2,5 měsíce od zasazení kávových zrnek. 
  • 3 měsíce od zasazení zrnka. 

Chcete-li se nás na něco zeptat, neváhejte nás kontaktovat.

Vaše hodnocení

Váš názor:

1
Jméno a příjmení
*

2
E-mail:
*

3
Telefon:

4
Váš dotaz:

Odeslat dotaz
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Potvrzením s použitím souhlasíte. V pořádku Další informace