Espresso = zdravá káva

Espresso = emulze, která vznikne propojením částic olejnatých aromatických látek obsažených v kávových zrnech a horké vody.

Při přípravě espressa dochází ke spojení kávy a vody pouze po dobu 20-25 sekund a za tuto chvíli se do šálku vylouhují pouze aromatické, zdraví prospěšné látky a část obsahu kofeinu. 


Zdravé espresso vznikne tehdy, pokud je připraveno podle stanovených pravidel. Jedno z nich tedy je, že voda protéká kávou 20 - 25 sekund. Na videu se můžete podívat, jaká jsou další pravidla.

Segafredo Zanetti je jedinou společností na světě, která používají stále stejný princip pro přípravu svého espressa: vybírá nejlepší odrůdy zrn Arabica a Robusta, která pochází z jednoho, úzce kontrolovaného pásma.


Espresso je umění malíře v míchání barev, symfonie hudby s mnoha prvky orchestru. Podle filozofie Segafredo Zanetti je espresso srovnatelné s francouzským šampaňským .

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Potvrzením s použitím souhlasíte. V pořádku Další informace