Kurz Barista Professional
Baristický kurz Vám představí kávu od jejího úplného začátku, tedy od zrna až po finální šálek lahodného espressa.
Kurz Barista Professional se koná v jedné z největších firemních škol kávy Segafredo v malém počtu osob a je určen jak profesionálům z oblasti gastronomie, tak všem milovníkům kávy z řad veřejnosti. Je veden profesionálním, certifikovaným baristou.
Budete mít k dispozici profesionální dvoupákové kávovary, kávomlýnky, dostatečné množství kávy a jiných pomůcek potřebných k jejich práci.
V průběhu odborného, certifikovaného kurzu se dozvíte vše potřebné a odnesete si spoustu rad a tipů, jak připravit skvělou kávu.
Obsah Kurzu:
Teoretická část:
- káva jako rostlina
- historie kávy
- charakteristika kávy a její druhy
- pěstování kávy
- zpracování kávy
- pražení a balení kávy
- práce baristy pravidla, zásady
- úloha a povinnosti baristy
- správná příprava kávy
- co je to espresso a jeho charakteristiky
- kávové speciality - receptury
Praktická část:
- seřízení mlýnku
- ovládání kávovaru a jejiho principy
- správná příprava espressa
- pěnění mléka, tvoření mléčné emulze
- příprava kapučína a jiných kávových specialit
- péče a čistění kávové technologie
Závěrem obdrží absolvent certifikát o absolvování kurzu.
Kurz trvá od 10:00 hod do cca 16:00 hod.
Počet účastníků: 5-6 osob
Cena: 2 900,- Kč s DPH
Přihlašte se zde