Jak doma připravit espresso

Espresso se připravuje způsobem, který nejvíce vyzdvihne chuť a aroma kávy. Příprava dobrého espressa je skutečně umění. Řiďte se následujícími pravidly:

 

1) Voda na espresso musí být kvalitní

Kvalita vody má výrazný vliv na kvalitu i chuť kávy. Pro přípravu espressa jde o zásadní věc. Voda musí projít správnou úpravou ve změkčovači. Teprve poté káva získá na síle. Zároveň tím ochráníte součástky kávovaru, protože se v něm neukládá vápník.

2) Jak dávkovat kávu na espresso

Optimální dávkování na jeden šálek espressa činí minimálně 7 gramů kávy.

3) Správná příprava kávy

Optimální množství správně namleté kávy nadávkujte do páky a kávu přiměřeně stlačte. Před nandáním páky z hlavy kávovaru odpusťte přehřátou vodu. Nasaďte páku do hlavy kávovaru a okamžitě začněte kávu presovat.

 

4) Správná doba přípravy

Správné italské espresso musí téct stejnoměrně a plynule po dobu cca 20 vteřin. Pokud teče příliš rychle, musíte zjemnit mletí. Vyvarujte se přípravy velkého českého espressa. Do kávy se při tom dostávají třísloviny, které zatěžují organismus. Cílem je zdravé espresso - káva plná olejnatých aromatických látek.

 

5) Důsledná péče o kávovar

Použitou kávu vysypte do odpadní nádoby. O kávovar je nutné se starat, aby stále vařil dobrou a zdravou kávu. Pravidelně jej vymývejte, čistěte a odvápňujte.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Potvrzením s použitím souhlasíte. V pořádku Další informace